Nivelurile de suport și rezistență sunt zone cheie în care prețurile pe capital pot să varieze dramatic. Cu alte cuvinte, este probabil ca, odată cu scăderea prețului unui activ, vânzătorii să nu mai tranzacționeze la nivel de suport. Acest lucru va duce la o scădere a prețurilor. Dacă vorbim despre cazurile în care prețul crește, e posibil ca aceste cote ale bursei să afecteze comportamentul clientului – acestea vor scădea din cauza faptului că oamenii nu vor mai tranzacționa.

Formarea zonelor de suport și rezistență

Zona de suport și rezistență poate să fie formată după cum urmează:

  • Motivele psihologice: traderii folosesc prețurile care sunt cele mai apropiate de valorile zero. Cotele sunt repere de profit pentru traderi, care duc la formarea zonelor de suport și rezistență. Exemple sunt cotele care se termină în 00, precum 1.5000, 93.00, 1.4300 și așa mai departe.
  • Puncte de referință: calculate zilnic, bazate pe indicatorii minimi și maximi ai zilei precedente. Acestea pot, de asemenea, să formeze bazele suportului și rezistenței. Traderul ar putea să facă estimări independente sau să identifice punctele de referință în mod automat.
  • Cele mai înalte și joase puncte recente: zona în care cotele au ajuns ocazional la cele mai înalte și joase niveluri. Acestea pot fi folosite ca indicatori buni pentru suport și rezistență. Indicatorii recenți îți vor permite să faci o estimare sigură.

43242335343

Acum că înțelegi ce influențează suportul și rezistența, putem demonstra cum sunt folosite aceste nivele pe piața de tranzacționare a opțiunilor binare.

 Folosirea suportului și rezistenței în negociere

La negocierea opțiunilor binare, cel mai bun mod de a determina zonele de suport și rezistență este folosirea punctelor pivot și a zonelor în care cotele au ajuns anterior la cele mai înalte și joase puncte.

De obicei, sunt folosite calculele automate pentru a identifica aceste zone. Informațiile care rezultă pot să fie folosite de către traderi pentru următoarele tipuri de tranzacții: Call / Put și Touch / No Touch.

Call/Put

Acest tip de negociere implică zonele de suport și rezistență. În situațiile în care cotele activelor sunt în puncte opuse așteptărilor de pe piață, poți folosi opțiunea „Call” (cotele sunt aproape de zona de suport). Atunci când cotele sunt aproape de zona de rezistență, se folosește opțiunea ”Put”.

Uneori, trebuie să faci o alegere dificilă când piața forțează cotele să treacă de nivelurile cheie. În consecință, cea mai sigură și de încredere decizie pentru un trader este să aștepte până când indicatorii cheie depășesc punctele cheie.

Touch/No Touch

Din moment ce cotele uneori fluctuează până ajung la marcatorii cheie sau cei de rezistență, prețul, localizat aproape de aceste niveluri, poate fi folosit pentru tipul de tranzacționare „Touch”. În cazul în care cotele se îndepărtează de aceste zone, atunci trebuie să folosești pariul „No Touch”.  54342344544

A doua caracteristică a unui asemenea tip de tranzacționare este setarea datei de încheiere. De obicei, se folosește un orar pentru a calcula timpul necesar pentru a ne asigura că valoarea activului a ajuns la un anumit nivel. Și, în baza informațiilor din orar, poți introduce datele tale. Este normal ca, pentru a avea succes în această formă de tranzacționare, să ai experiență, acesta e singurul mod în care poți face predicții precise.

Tipul de tranzacționare „De margine”

Calcularea automată a punctelor de referință e cea mai bună opțiune de a tranzacționa „marginea” folosind indicatori de suport și rezistență. Punctele pivot sunt deasupra și dedesubtul prețului pieței. Acestea pot fi folosite pentru a determina limitele de tranzacționare „de la margine”.

LEAVE A REPLY