Indicii sunt un instrument vizual de analiză tehnică a pieței. Chiar dacă începeți cu câștiguri pe baza alertelor cumpărate, este important să înțelegeți cum au fost create sistemele de tranzacționare care le folosesc. Câștigând treptat experiență și dezvoltând o înțelegere a principiilor prognozării, este posibil să doriți să deveniți independent și să vă creșteți veniturile. Prognoza tehnică are la bază diagrame care sunt analizate cu ajutorul diverșilor indici. Alertele discutate mai sus ies în evidență atunci când folosiți aceste instrumente. Punctul în care se intersectează mai mulți indici sau în care se intersectează cu o linie a graficului reprezintă, vizual și matematic, o probabilitate înaltă de producere a unui eveniment, cum ar fi majorarea prețului la aur. Prin urmare, acestea sunt alerte pe baza cărora un trader va selecta parametrii opțiunilor cumpărate.

Selecția indicilor de tranzacționare

Există principii generale de folosire a indicilor, care permit împărțirea acestora în grupuri pentru a fi citiți și clasificați cu ușurință. Aceștia vor sta la baza tranzacționării cu succes.

Pentru a înțelege mai bine, să analizăm un alt concept de bază al bursei – tendința, care înseamnă o anumită direcție, un șablon. De exemplu, creșterea prețului euro față de dolar. Majoritatea indicilor au la bază tendința. Fiecare categorie de active, la un moment dat, poate fi exprimată ca o tendință sau se poate dezechilibra și poate fi dificil de prognozat din punct de vedere al evoluției și al rezultatului. În absența tendințelor, există alte metode de încredere de analiză, există indici speciali.

Indici de tendințe 112020

Așa cum sugerează numele acestora, acest tip de indici este legat de existența unei tendințe, adică ajută la calculul propriei direcții. Putem presupune că acesta este cel mai important tip. Tranzacționarea în funcție de tendință, în principiu, este o strategie mai solidă. Aceasta constă în parierea pe scăderea prețurilor în momentul în care acestea se află deja în scădere. Și, invers, atunci când prețurile cresc – cumpărați o opțiune pentru creșterea și mai mare care va urma. Indicii oferă o alertă vizuală în ceea ce privește direcția tendinței.

Indicele lui Bollinger

Acest indice există de foarte mult timp. Aceasta nu îl împiedică să fie relevant și aplicabil la scară largă în prezent. Este ușor de folosit direct cu diagrama prețurilor. Trei linii ondulate care formează acest indice, la intersecția cu prețul, indică natura tendinței. Dacă este intersectată curba superioară – tendința este în creștere. Dacă scade sub linia inferioară – tendința este în scădere. Atunci când se află la mijloc, piața este stabilă. Pentru majoritatea traderilor, cea de-a treia opțiune este o perioadă de așteptare. Tranzacțiile sunt amânate până la apariția unei dinamici noi.

Indicele MACD

Acest indice poate fi prezentat ca atare sau ca histograma MACD. De obicei, aparent nu este foarte diferit de liniile Bollinger, fiind, de asemenea, poziționat pe diagrama prețurilor.

Histograma MACD este utilă în special în cazul opțiunilor pe termen lung. Într-un interval scurt de timp, aceasta este irelevantă, putând chiar să genereze o alertă falsă. Arată ca o diagramă independentă, formată din bare verticale de diverse înălțimi, care se intersectează cu linia orizontală care afișează tendința. Lungimea liniilor verticale indică intensitatea tendinței. Cu cât acestea urcă mai mult deasupra liniei orizontale, cu atât este mai mare majorarea de preț. Cu cât coboară mai jos, cu atât mai mic va fi prețul.

Ichimoku

Acesta este mai dificil de folosit, dar efortul va da roade cu siguranță. Indicele Ichimoku constă în cinci linii, care generează alerte prin intersectarea acestora. Și acesta este amplasat pe diagramă și, atunci când este intersectat, indică informații importante. Pentru a fi folosit la selecția opțiunilor, alertele acestuia trebuie să indice același lucru. Și, din nou, este mai exact pe termen mai lung. Cu cât tendința este mai mare, cu atât sunt mai corecte alertele cu privire la aceasta.

Indici folosiți în afara tendințelor

Acești indici sunt numiți oscilatori. Aceștia funcționează bine pentru opțiunile binare și nu sunt potriviți pentru traderii Forex. Nu oferă o imagine clară a ratei de schimb în legătură cu valoarea activelor. Nu vă vor spune cu câte puncte va crește prețul. Un oscilator ajută doar la stabilirea tendinței de creștere sau de scădere a prețului. Aceasta se numește „tranzacționare pe canal”, adică se are în vedere doar direcția în care se produce schimbarea. Este suficient pentru a cumpăra opțiuni profitabile.

Momentum 02512051410

Acesta este, probabil, cel mai simplu și cel mai evident indice pentru opțiunile binare. Este potrivit și pentru alte piețe. Acesta compară prețurile actuale cu prețul de la închiderea perioadei anterioare. Ceea ce este important este că acest indice arată dinamica anticipată a prețurilor, permițându-vă să fiți „proactiv”. Este foarte ușor de înțeles alerta indicelui. Dacă linia acestuia, în baza comparațiilor, a urcat, aceasta este o alertă de cumpărare, dacă a coborât – este o alertă de vânzare. În cazul opțiunilor binare, determinate direct de evoluția liniei indicelui, trebuie să selectați majorarea sau scăderea prețurilor, în mod corespunzător.

Stochastic

Indicele Stochastic poate fi aplicat doar într-o situație în care nu există nicio tendință. Asigurați-vă că ați verificat mai întâi indicii tendinței. În caz contrar, datele stochastice primite nu vor fi de încredere și cumpărarea pe baza acestora va genera pierderi. Pe diagramă, indicele este reprezentat ca un canal delimitat pe ambele laturi de linii. Și rezultatul acestuia este ilustrativ. Atunci când diagrama prețului se intersectează cu marginea superioară a indicelui, aceasta înseamnă că prețul este în scădere și că pe piață există un număr prea mare de  cumpărători. Intersectarea cu linia inferioară indică faptul că pe piață există un număr prea mare de vânzători, iar prețul este în creștere.

Indicii sunt instrumente bune de evaluare a situației activelor și de identificare a tendințelor. Aceștia permit chiar tranzacționarea în absența acestor elemente. Cunoașterea aprofundată a acestora îi va permite traderului să devină independent și să obțină un venit constant de pe piața opțiunilor binare.

LEAVE A REPLY