Una dintre principalele bariere în dezvoltarea pieței opțiunilor binare este problema reglementării legislative a operațiilor. Să ne uităm la principalele diferențe care apar în discutarea câmpului legal al tranzacționării opțiunilor

O industrie nouă

Deși primele forme de tranzacționare de opțiuni binare au apărut la începutul anilor ’70, dezvoltarea a avut loc abia în 2008, după cum bine știm. La cinci ani de la apariția acestei forme de tranzacționare, încă există diferențe în definițiile structurii pieței. Spre deosebire de alte domenii care au evoluat de-a lungul anilor, opțiunile binare sunt un fenomen relativ nou. Acestea nu au fost încă studiate suficient și testate în practică. 021848888

Există cazuri de traficare în țările fără legislație în acest domeniu de activitate. Spre deosebire de Forex, unde există deja cazuri de arestări ale traderilor ilegali, astfel de cazuri nu au avut loc încă în domeniul opțiunilor binare. Cel mai probabil, motivul este lipsa unui cadru legislativ corespunzător.

Joc de noroc sau tranzacționare?

O altă întrebare comună este aceasta: cum pot fi clasificate opțiunile binare? În unele țări, se face referire la ele ca formă de investiție care este taxată și reglementată prin lege:

  • în Statele Unite, opțiunile binare sunt în zona de supraveghere a Comisiei de Comerț, a viitoarelor bunuri de larg consum, precum și a Comisiei de Securitate.
  • În Regatul Unit, opțiunile binare sunt controlate de Autoritatea comportamentului financiar.
  • În Australia, funcția supervizoare este exercitată de Securitatea Australiană și Comisia de Investiții.
  • Comisia de Securitate și Comisia de Schimburi din Cipru a inclus un număr de opțiuni binare pe piețele de investiții. Această autoritate s-a angajat în supravegherea activității de tranzacționare. 0848454

În același timp, în majoritatea țărilor europene, opțiunile binare nu sunt considerate o formă de investiție. În schimb, ele sunt văzute ca un tip de jocuri de noroc. Ca urmare, nu există supraveghere și control asupra operațiunilor de acolo.

În același timp, brokerii care doresc să lucreze cu opțiuni binare trebuie să respecte Directiva UE „Pe piețele instrumentelor financiare”.

LEAVE A REPLY