Fiecare trader care tranzacționează opțiuni binare e, desigur, interesat să câștige cât mai mult și să piardă cât de puțin posibil. Pentru a face acest lucru posibil, vrei să devii bun la anticiparea direcției prețului activului de bază și să cumperi în cele din urmă o opțiune care va câștiga.

În același timp, ghicitul de fiecare dată nu este ușor. Pentru a ghici, desigur, nu te baza pe noroc, ci pe un calcul realist și pe o analiză profundă a pieței. Deoarece doar în acest caz vei putea să faci o predicție cu o probabilitate de realizare de 60-70%. După cum arată practica, acuratețea acestei estimări în multe cazuri e destul de acceptabilă și dacă dezvolți o strategie cu un asemenea nivel de acuratețe, vei gestiona în mod corespunzător depunerea și poți să fii sigur că soldul tău va crește.

Dar ce poți face dacă prețul tot o ia în direcția greșită, dacă predicția ta nu s-a adeverit? Ce lucruri poți face pentru a transforma o opțiune nerentabilă într-una profitabilă sau cel puțin să o faci mai puțin neprofitabilă? 541218420

Trebuie să spunem pe loc că micul arsenal de metode pentru a face asta e o slăbiciune a negocierii opțiunilor binare. Pe piața bursei de valori, precum și pe piața valutei, există multe oportunități pentru a întoarce situația în direcția dorită. În special, sunt oferite mari oportunități de către comenzile care pot fi instalate în multe feluri diferite, așa că te poți muta, sau doar alege elementul tău fără a aștepta până când prețul ajunge la limita comandată de pierderi și mai pierzi câțiva euro.

Toate aceste caracteristici sunt de obicei absente pe piața opțiunilor valutei. În același timp, există câteva trucuri care pot fi folosite de către cei care vor să câștige mai mult și să piardă mai puțin.

Investiție inversă

Aceasta e una dintre acele tehnici ce poate fi folosită cu succes pe orice piață și cu orice broker. Ideea e că deschizi o poziție în cealaltă direcție, dacă vezi că prețul merge într-o altă direcție decât cea pe care o dorești. De exemplu, ai cumpărat o opțiune „Call” cu 10 euro și prețul a scăzut. Dacă cumperi o opțiune „Put” pentru aceiași 10 euro, atunci cu siguranță vei câștiga una dintre aceste opțiuni. Cel puțin, acea afacere pe care o câștigi te va ajuta să compensezi pierderea cu cel puțin 75%. Practica a arătat că o asemenea strategie poate fi aplicată foarte bine în multe cazuri.  5458421847

Anumiți traderi au transformat investiția inversă în strategia lor principală. Cum funcționează? Destul de simplu, dimineața ai cumpărat, de exemplu, o opțiune pentru a crește prețul activului de bază. Seara, cu câteva minute înainte de expirarea opțiunii, vezi cum merge. Dacă totul e bine și prețul e mai mare decât era, atunci nu trebuie să îți faci griji și poți doar să aștepți până îți primești banii. Dacă lucrurile nu merg atât de bine, prețul a luat-o în direcția opusă și nu există nicio șansă să ajungi unde vrei în restul minutelor rămase – atunci cumperi urgent o opțiune „Put” în vederea reducerii prețului. Pentru aceeași sumă ca prima opțiune. Una dintre aceste opțiuni va câștiga, așa că cel puțin nu vei suferi o pierdere.

Această strategie nu e foarte profitabilă, dar își are avantajele sale: un număr mic de tranzacții pe zi (maximum două), mai puțin timp dedicat ei și cu o stabilitate relativă.

LEAVE A REPLY